שאלות נפוצות

לחצו על שם הנושא שמעניין אתכם למעבר לשאלות הנפוצות אודותיו:

שאלות נפוצות על
השירות במרפאה

לגל-שן שני סניפים: אחד בתל אביב במיקום מרכזי ואחד בישוב שערי תקווה שנמצא בשומרון וקרוב לראש העין.

שעות הפעילות במרפאה משתנות ויש לתאם טיפול מראש בשיחה טלפונית.

בגל-שן מטפלים בילדים מגיל 13 ומתאימים את הטיפול עבורם. קיימת אפשרות לטפל בילדים קטנים כחלק מטיפולים משפחתיים לבריאות השן (בדיקות שגרתיות, תחזוקה, מניעת עששת וטיפול שיננות).

אכן. כל אדם מעל גיל 13 יכול לקבל טיפול במרפאה, ובפרט אנשים בני הגיל השלישי בהם אנו מטפלים במקרים רבים. המרפאה מתמחה בשיקום על גבי שתלים ובטיפול כתרי חרסינה קבועים או תותבות נשלפות- טיפולים שמתאימים לבני גיל זה. השיקום באמצעות תותבות נשלפות מתבצעות בעיקר במקרים בהם לא ניתן לבצע השתלות שיניים בכמות מספיקה בכדי לבצע שיקום קבוע וגם במקרים בהם המטופל מבוגר.

במידה וההריון תקין, ניתן לעבור טיפול שיניים ללא בעיה.

בוודאי. רופאי גל-שן מתמחים בשיקום הפה, ויטפלו בכם בהתאם לטיפולים שכבר נעשו בכדי לייצר הרמוניה ושיקום מלא.

במרפאת גל-שן ניתן לקבל טיפול שיניים לכל צורך, החל מטיפול מניעתי ועד לטיפול שיקומי ותחזוקתי. סוגי הטיפולים השונים יכולים לשרת אדם לשנים רבות, לעיתים אפילו עשרות שנים, כל עוד אין צורך לטיפול חוזר מסיבות של עששת משנית או דלקות שנובעות מחוסר צחצוח ושמירה על הגיינת הפה.

לאחר סיום הטיפול בשיניים, מומלץ מאד להמשיך לשמור על קשר שוטף עם רופא השיניים ולהגיע פעמיים בשנה לצורך תחזוקה ומניעת התפתחות של בעיות שיניים וחניכיים ע"י בדיקה שגרתית וטיפול שיננות (לעיתים יומלץ לבצע טיפול שיננות 3-4 פעמים בשנה, תלוי מקרה).

במרפאת גל-שן בהחלט לוקחים אחריות על איכות הטיפול! בטיפולי שתלים קיימת אחריות מלאה, במידה והשתל לא נקלט במשך תקופה של שלושה חודשים. במקרה זה יש להוציא את השתל ולהמתין מספר חודשים לריפוי האזור- לאחר מכן נשתיל מחדש ללא עלות נוספת. במידה וסתימה או כתר נפלו במהלך השנה הראשונה לאחר ביצוע הטיפול, הטיפול החוזר יהיה גם הוא ללא עלות נוספת.

מומלץ להגיע לבדיקת מצב השיניים כל חצי שנה. במידה וישנם כאבים בפה יש לפנות לרופא השיניים באופן מיידי.

כדי לשמור על השיניים בריאות ועל הטיפול שעברת, יש לבחור מברשת שיניים מתאימה, להשתמש בחוט דנטלי ובשטיפות פה. מומלץ לצחצח שיניים פעמיים ביום ולשטוף את הפה לאחר כל ארוחה. יש לשים לב לצחצח גם את הלשון בזמן צחצוח השיניים ולהחליף את המברשת כל שלושה חודשים. מעבר לכך, אנו ממליצים להגיע לבדיקה שגרתית ולבצע הסרת אבנית וניקוי מקצועי של הפה (כולל שיננית) פעם בחצי שנה או לעיתים קרובות יותר. וכמובן- להקטין את כמות הממתקים והשתייה המוגזת.

חשוב לעבור בדיקה אצל רופא שיניים לפחות פעם בחצי שנה ולבצע טיפולים לפי המלצה מקצועית. בנוסף, לבצע הסרת אבנית עם פלואוריד ולשמור על היגיינת הפה תוך צחצוח שיניים פעמיים ביום. מומלץ לשטוף את הפה עם מים לאחר אכילת מוצרי מתיקה.

שאלות נפוצות על
עמידות הטיפולים

שאלות נפוצות על
צחצוח שיניים

הסיבה הנפוצה של ריח רע מהפה היא רובד בצד הפנימי הרחוק של הלשון. בטיפול שאינו מספיק טוב של גשרים וכתרים, נוצר ריקבון שמפריש ריח. ריח כזה שכיח במקרים של דלקת בחניכיים, עששת מורחבת, בלוטת המגן בגרון ובמקרים נדירים מבעיות בטן.

כן! צחצוח של הצד הפנימי חשוב באותה המידה כמו בצידה החיצוני. ללא צחצוח יסודי של כל חלקי השן, עלולה להצטבר אבנית ו/או שתתפתח עששת.

בתדירות של צחצוח יום יומי במשך 3-5 דקות, מומלץ להחליף את מברשת השיניים אחרי 3 חודשים – כאשר הסיבים שלה נפתחים וכבר לא עושים את העבודה הנצרכת. אם המברשת מאבדת את צורתה בפחות מ-3 חודשים, יתכן כי איכותה לא טובה מספיק או שאתם מצחצחים את השיניים יתר על המידה.

אכן כן. צחצוח יתר עלול לגרום לנסיגת חניכיים ולשחיקה באזור צוואר השן אשר גורם לרגישות יתר בקור ובחום.

מומלץ לצחצח שיניים פעמיים ביום – לפני השינה ובבוקר לאחר ארוחת הבוקר. חשיבות הצחצוח לפני השינה גבוהה מצחצוח השיניים בבוקר, כיוון שהוא ישמור על הפה נקי למשך זמן ארוך יותר. מטרת הצחצוח העיקרית היא לנקות את הפה מסוכרים, ואילו שאריות האוכל נהפכות לסוכרים ומהוות בסיס לריבוי חיידקים שמפרישים חומציות והורסות את מעטפת השן.

עבור חלק מהאוכלוסייה מצטבר רובד על הלשון- מה שמהווה את אחת הסיבות לריח רע מהפה. על כן מומלץ לצחצח את הלשון בעזרת מקל מיוחד ("מנקה לשון").

מומלץ להגיע לבדיקת שיניים תקופתית פעם בחצי שנה. ללא הבדיקה, לא ניתן לדעת את מצב הפה ואם יש צורך בטיפול. בבדיקה התקופתית, לרוב, נעשה גם טיפול שיננית.

פירות וירקות מטבעם מורידים פלאק (רובד) מהשיניים, ולכן מומלצים מאד.

פעולת העישון לא הורסת את השיניים, אך עושה אותן צהובות. בנוסף, העישון מסוכן לחניכיים בעקבות הניקוטין שמקבץ את כלי הדם בחניכיים וגורם לחוסר חמצן, אשר בתורו גורם לדלקות בחניכיים.

במצב בריא של השיניים, מומלץ לעשות ניקוי אבנית כל חצי שנה. במקרים בהם סובלים מבעיות חניכיים, תדירות מומלצת להסרת אבנית יכולה להגיע לחודשיים.

מומלץ לבצע בדיקה ראשונה בגיל שנתיים. במידה ויש צורך בטיפול עד גיל 5, מומלץ לבצע אותו בהרדמה כללית בבית החולים.

ברוב המקרים השיטות השונות לניקוי רגעי של השיניים בטוחות וכל אחת משלימה את השניה.

שאלות נפוצות על
שמירה על השיניים

שאלות נפוצות על
כאבי שיניים וחניכיים

עששת היא פגישה בחומר הקשה של השן והיא נובעת מפעילות של חיידקים על בסיס הצטברות רובד בשטח השן.

טיפול פלואוריד הוא טיפול מונע להתפתחות עששת בשיניים לילדים עד גיל 13. מעל גיל 13, מטרת הטיפול היא למנוע בעיות בחניכיים ורגישות בשיניים לגירויי חום וקור.

בעיות חניכיים מתבטאות בדימום ונפיחות האזור. הטיפול הפשוט ביותר לבעיות מסוג זה הוא הסרת אבן, ואילו המורכבים יותר הם הקצעות שורשים וניתוח חניכיים.

בחלק מהמקרים לא ניתן למנוע בעיות חניכיים אלא להקל את המצב ולהאט את התפתחותן. בעיות מסוג זה נקראות "מחלות חניכיים" ודורשות טיפול מיוחד של רופא חניכיים. ברוב המקרים, הסיבה למחלות החניכיים היא תורשתית-גנטית, ובעיות שאינן קשורות לסיבה זו נובעות מהזנחה או שיקום לא נכון של השיניים. כדי למנוע הזנחה, יש להקפיד על היגיינת הפה (תוכלו לקרוא על כך בלשונית "שמירה על השיניים" ו-"צחצוח שיניים").

לעיתים במקרי דלקת, עצב השן מקרין לראש ויוצר כאבי ראש. ישנם גם מקרים של חיכוך השיניים (סגירת יתר) של שיניים בלילה ובבוקר- מה שיוצר כאבי ראש ולשחיקת שיניים. במקרים מסוג זה יש לעשות סד לילה עבור סגירת יתר או טיפול שורש כאשר יש דלקת בעצב.

קיימים שני סוגי שחיקה: אופקית ואנכית. השחיקה האופקית היא תהליך פיזיולוגי שמתרחש אצל אדם ברמות שונות, בו תלוליות השיניים הופכות להיות שטוחות. השחיקה האנכית לרוב נובעת מצחצוח יתר של השיניים.

נסיגת חניכיים היא תהליך בלתי הפיך של בריחת החניכיים ממקומם הטבעי לכיוון השורש. מצב זה יכול להגיע עם דלקת פעילה או בלעדיה.

  1. דימום בזמן צחצוח השיניים יכול להיות סימן של דלקת התחלתית בחניכיים וחשוב לציין את זה בביקור השגרתי אצל רופא השיניים שלך. קיימים חומרי שטיפת פה אשר מקטינים את הדימום- מומלץ להתייעץ עם הרופא על החומר המתאים למקרה הספציפי.

גירוי לחום נובע מתהליך מוגלתי ברקמות בתוך השן או ברקמות מסביב לשורש השן. המשמעות היא שעצב השן עבר תהליך נמק (ניקרוזה), ובטיפול מוקדם יש סיכוי גדול יותר להצליח להציל את השן.

לרוב, הסיבה להתפוררות השן היא עששת שלא טופלה בזמן או טיפול שלא עשוי בצורה המיטבית ולא סוים כראוי. במקרים אלו יש לעשות טיפול יסודי ולהביא את השן למצב תקין.

לרוב, כאבים בחלק האחורי של השן נובעים משן טוחנת (רגילה או בינה). במקרים אלו יש להיבדק אצל רופא שיניים ולעשות צילומי רנטגן בכדי לאבחן את מהות הבעיה.

לעיתים לא ניתן לזהות את החור בשן באופן עצמאי, אלא אם החור משמעותי ואפשר לראות אותו בלי כלים מקצועיים. בחור גדול, ניתן לראות שאוכל נכנס לשן ומפריע בלעיסה. אם החור קטן והתחלתי, ייתכן ואדם לא ידע על כך במשך זמן רב – על כן מומלץ להגיע לרופא שיניים לבדיקה התקופתית ולוודא שלא קיימים חורים. במידה ולא מטפלים בחור בזמן, העששת גדלה ופוגעת ברקמה של השן בצורה משמעותית ובמקום סתימה קטנה יצטרך לבצע סתימה גדולה או טיפול שורש. סימנים ראשונים לחור התחלתי יכולים להיות כאבים בזמן צחצוח השיניים, כאבים מגירויי קור ומטעמים מתוקים וחמוצים.

שאלות נפוצות על
זיהוי בעיות