כל מה שחשוב לדעת על שתלים

כיום, מרבית הפרסומים על טיפולי השיניים שמים את הדגש על הפן האסתטי: שיניים מושלמות יוצרות חיוך מושלם ונראות קורנת ואטרקטיבית. ואכן, לשיניים תפקיד חשוב מאד בכל הקשור למעטפת האסתטית, אך עוד הרבה לפני כן – שיניים בריאות ושלמות מאפשרות איכות חיים גבוהה. תפקיד השיניים הוא לסייע בגריסת המזון, והודות להן גם אפשרות לדבר ללא כל הגבלה.

טיפולים המתבצעים באמצעות שתלים מיועדים לאנשים שחסרות להם שיניים. מחסור בשן יכול להיות תוצר של כמה סיבות:

  • שן שנשרה בעקבות הזנחה
  • שן שבורה / סדוקה
  • שן שנחלשה בעקבות טיפול שורש

שתלים דנטליים מעניקים למטופלים פתרון קבע, זאת בשונה מפתרונות אחרים כדוגמת השיניים התותבות. שתלים תורמים למטופלים רבות:

  • השתל כפתרון קבוע (ולא נשלף)
  • פתרון אסתטי
  • מענה פרקטי (דיבור/גריסת מזון/בריאות הפה)
  • אין צורך לשלוף את השיניים בלילה (כמו עם תותבות)
  • החניכיים לא נפגעות ממגע השיניים (כמו שקורה עם תותבות)

ישנם סוגים שונים של שתלים, כאשר בחירתם מבוססת על פי חוות דעתו המקצועית של רופא השיניים בשידוך להעדפותיו של המטופל: שתלי טיטניום, חרסינה וזירקוניה.

כל מה שחשוב לדעת על שתלים

"חסרה לי שן אחת, שתל יכול להתאים לי?"

בהחלט. ניתן לשלב שתלים גם כאשר מדובר על שן אחת. לרוב, זהו גם הטיפול הנדרש מאחר והסיבה לביצוע השתלים היא מחסור של שן (בעקבות מכה, הזנחה, טיפול שורש וכיוצא בזה). חשוב להבין כי העובדה שרק שן אחת חסרה אינה אומרת כי ניתן להזניח את הטיפול. מספיק מחסור בשן אחת בכדי לחוש בפגיעה באיכות הדיבור, האכילה וכיוצא בזה.

כ-90% אחוזי הצלחה בקליטת השתלים!

כיום, אנשים שחסרה להן שן, בוחרים לרוב בטיפולי ההשתלה עם שתלים דנטליים. הסיבה לכך בין היתר היא אחוזי ההצלחה הגבוהים. כשמדובר על הצלחה, מדברים על שני דברים עיקריים:

  • הצלחת הטיפול (מבחינת קליטת השתל)
  • שביעות רצון המטופלים
כל מה שחשוב לדעת על שתלים

אז מהם בכלל השתלים הדנטליים?

מטרת השתלים היא להיות תשתית לשן שתוצב לאחר מכן בפה. מדובר על מעין "עמודים" או "ברגים" אם תרצו, המוחדרים אל תוך עצם הלסת. לאחר שהשתלים אכן נקלטים, ניתן להתקין עליהם את השיניים הקבועות. בניגוד למה שניתן לחשוב ולמרות כל המיתוסים, חשוב לדעת כי טיפול ההשתלה באמצעות שתלים אינו כואב. מדובר על הליך המתבצע בהרדמה מקומית בלבד, כך שהמטופל לא חש דבר.

מעבר לכך שהטיפול אינו כואב, רבים המטופלים שמופתעים לדעת כי מדובר על הליך יחסית קצר. לרוב, ההשתלה אורכת בין 30 דקות לשעה אחת.

"סיימתי את הטיפול, אוכל לחזור למחרת לעבודה?"

כל מטופל מגיב אחרת לטיפולי ההשתלה. ישנו פרק זמן נדרש לקליטת השתלים וחשוב לקחת זאת בחשבון. לרוב, קליטת השתלים מסתיימת כעבור תקופה של בין שלושה חודשים לחצי שנה. מיד עם סיום הטיפול, יקבל כל מטופל תדרוך מלא באשר לתקופת ההחלמה. אילו המלצות כדאי לאמץ בימים הראשונים על מנת לתרום לתהליך ההחלמה?

  • אין לבצע פעילות פיסית! למרות שמדובר על טיפול בחלל הפה, מדובר על טיפול חודרני שכל הגוף משתתף בהחלמתו. בימים הראשונים נדרשת מנוחה פיסית מוחלטת.
  • אין לרחוץ בבריכה – גם אם המטרה היא "להירגע", חשוב להבין כי חדירתם של מים מזוהמים אל אזור הפה יכולים לגרום לסיבוכים מיותרים, ולכן חשוב למנוע זאת.
  • אין לעשן – אין זה סוד שהעישון מזיק לבריאות. אם בדרך כלל מדובר על "המלצה חמה", כעת מדובר על איסור של ממש. אין לעשן כשבוע לפני ואחרי ההשתלה.
  • בהחלט מומלץ לאכול בימים הראשונים מזונות רכים ונוזליים, זאת בכדי למנוע לחץ על אזור ההשתלה.

אהבת את המאמר? שתף/י עם החברים!

ד"ר ליליה גלדישב

ד"ר ליליה גלדישב

עוסקת ברפואת שיניים בישראל משנת 1996, מנהלת ובעלת שתי מרפאת שיניים פרטיות משנת 2004, מתמחה בביצוע שיקום הפה בעזרת שתלים כתרים ותותבות בהתאמה אישית.

מאמרים נוספים

סוגי השיניים התותבות

חייכו! סוגי השיניים התותבות

הפתרון הוותיק ביותר להשלמת שיניים חסרות, הוא הפתרון בדמות שיניים תותבות. למרות שישנה שיטה מתקדמת יותר – השתלת השיניים, הביקוש לשיניים התותבות נותר גבוה. השיניים התותבות הן התקן חיצוני שמורכב בחלל הפה, במטרה להשלים את השיניים החסרות. מדובר על פתרון

קרא עוד »
שן בינה כלואה

שן בינה כלואה – על התופעה ואיך מטפלים בה

כאבי שיניים לא מבשרים טובות. עם זאת, הכאב מסתמן המון פעמים דווקא כ"חבר" – כזה שמעודד אתכם להגיע לבדיקה, ולטפל מהר ככל הניתן בבעיה. שן בינה כלואה תלווה גם היא בכאבים, כאלו המתוארים ככאבים עזים, חדים וכאלו שקשה מאד לסבול.

קרא עוד »
ציפוי שיניים לומינרס

ציפוי שיניים לומינרס

תרצו או שלא, אך גם על החיוך שלכם לעתים רואים את השנים: שיניים מוכתמות הינן תוצר של התבגרות, אכילת מזונות מכתימים, עישון ושתייה. האם אתם צריכים להתפשר על חיוך פחות ממושלם? בוודאי שלא. רפואת השיניים מציעה כיום מניפה רחבה של

קרא עוד »